O nas

 

Kakovost s pridihom sodobnosti

Gozd je vir življenja, daje nam tako čist zrak kot tudi samega sebe. Les iz naših obširnih zelenih gozdov je še danes vključen v vse pore našega življenja. Nudi nam svežino in toplino narave, pristnost in razvajanje. Ravno ta košček narave želimo pripeljati tudi v vaš dom.

V naši spletni trgovini ZDUMAR.si najdete pisano paleto lesenih izdelkov, izdelanih iz prvovrstnega lesa lokalnih, ribniško-sodraških gozdov. Vsi izdelki so okolju prijazni, saj ga ne bremenijo niti med proizvodnjo niti po končani uporabi. Z odločitvijo za izdelke spletne trgovine ZDUMAR.si naredite nekaj dobrega zase in za bližnje, pa tudi za lokalne proizvajalce in ohranjanje slovenske tradicije.

 

Od kod ime?

Zdomarji oz. zdumarji, kot jih narečno imenujemo v Sodraški in Ribniški dolini, so prodajalci suhe robe, tradicionalnih lesenih izdelkov domače obrti. Prodajat so hodili »z doma« oz. »z duma«, zaradi tega pa se jih je za vedno prijelo njihovo ime. Skoraj pregovorno so zdomarji tudi danes znani po svoji zgovornosti in poslovnih sposobnostih.

Ob koncu 15. in v začetku 16. stoletja so prav zdomarji suho robo ponesli v širni svet. Z značilnimi krošnjami na ramah si jih srečal vsepovsod na Slovenskem in Hrvaškem, na Nemškem, Angleškem in Španskem ter celo na Nizozemskem. Viri poročajo, naj bi zdomarje trgovske poti vodile celo preko Sredozemskega morja v severno Afriko.

Zdomarji so se nekdaj na pot podajali peš in z vozovi, kasneje so se pričeli prevažati z značilnimi tovornjaki in ste jih gotovo srečali v večjih mestih ob njihovih značilnih stojnicah. Danes prihaja čas, ko se tudi zdomar odloča za korak naprej in trgovino seli na svetovni splet. Kakovostni leseni izdelki s pridihom sodobnosti so vam tako dosegljivi že z nekaj kliki.

 

 O timu

Smo mlad tim s svežimi idejami in veliko pozitivne energije. Živimo v osrčju domovine suhe robe in imamo pristen stik z lesenimi izdelki že od najzgodnejših otroških let. Hkrati se zavedamo možnosti, ki jih danes nudi sodobna tehnologija. Zato želimo po poteh svetovnega spleta v vaš dom prinesti naravne in kakovostne izdelke, ki jih odlikujeta sodoben dizajn in kanček domišljije.

Zavedamo se, da je s strankami pomembno imeti korekten odnos, ki temelji na vzajemnem zaupanju. Zato se ne obotavljajte, če imate kakršno koli vprašanje. Vašega klica ali pošte bomo vedno veseli.

 

Izdelki in proizvajalci

Leseni izdelki iz spletne trgovine ZDUMAR.si so delo proizvajalcev ribniško-sodraškega območja, ki so mojstri svoje obrti. Skrbno izbirajo les za svoje proizvode in so nadvse pozorni na to, da so slednji kakovostni, prijazni naravi in uporabniku. Lokalne proizvajalce suhe robe poleg znanja, ki je prehajalo iz generacije v generacijo, od nekdaj odlikujeta inovativnost in domišljija, zato znajo vsakokrat presenetiti z novimi uporabnimi izdelki, kot sta denimo merica in zajemalka za špagete. Za več informacij o novostih kliknite tukaj.

 

Podatki o podjetju:

 

Spletna trgovina ZDUMAR.si

Gregor Pirc s.p.

Podgorska cesta 18

1317 Sodražica

Davčna številka: 79082092

MŠ (AJPES Novo mesto): 8714142000

Zavezanec za DDV: NE

TRR pri Banki Intesa Sanpaolo d.d.: SI56 1010 0005 8701 679